Nekretnine Makarska
en hr

Usluge

Broker service / What We do

Makarska agencija za promet nekretninama Sea homes  je licencirana za posredovanje nekretninama na području  Republike Hrvatske. Djelokrug rada nam je područje Dalmacije, a posebno ističemo ponudu na Makarskoj rivijeri.
Prilikom kupnje i prodaje nekretnine, oni kojima je stalo do brzo i kvalitetno obavljenog posla odlučuju se potražiti pomoć agencije za posredovanje u prometu nekretnina.

Angažiranjem licencirane agencije za posredovanje svaki će kupac, odnosno prodavatelj, dobiti maksimalno profesionalne i točne informacije o predmetnim nekretninama, te maksimalno osigurati svoju investiciju bilo da se radi o kupnji ili prodaji nekretnine. Odaberete li Sea homes nekretnine za svog posrednika, kupoprodaja Vaše kuće, stana ili zemljišta proteći će brže, a Vi ćete pritom biti maksimalno pravno zaštićeni.

Agencija Sea homes nekretnine Makarska, preuzet će cjelokupan proces prodaje Vaše nekretnine, ili za Vas pronaći idealnu nekretninu koja zadovoljava Vaše kao i pravne zahtjeve. Kupnja nekretnine ne mora predstavljati stres, uštedite dragocjeno vrijeme i opustite se jer uz nas kupnja nekretnine ne predstavlja problem, već radostan i uzbudljiv događaj!

Radimo na sljedeći način:

Pronalazimo nekretninu u skladu s potrebama kupca

Prije dolaska, nakon što on-line pretražite ponudu svih naših nekretnina, predlažemo da nam se obratite putem e-maila kako bi detaljno dogovorili razgled nekretnina koje Vas zanimaju.

Prezentacija nekretnina

Kupcima organiziramo vizualne prezentacije nekretnina u udobnosti našeg ureda, te nudimo pregled nekretnina na terenu u pratnji naših iskusnih posrednika.

Pregovaranje cijene i uvjeta kupoprodaje

Agencija je dužna pregovarati u Vaše ime kako bi se postigli najbolji uvjeti kupoprodaje.

Priprema predugovora/ugovora o kupoprodaji

U suradnji s odvjetničkim uredom, pripremamo predugovore/ugovore o kupoprodaji koji osiguravaju Vaše interese.

Zahtjev Ministarstvu za odobrenje na kupoprodaju, fizičke osobe izvan EU

Fizičke osobe koje dolaze iz država izvan EU, moraju podnijeti formalni zahtjev za odobrenje na kupnju nekretnina u Republici Hrvatskoj. To je proces prijave koji može potrajati i do godinu dana. U međuvremenu, kupac ima pravo korištenja nekretnine, ali nije registriran kao vlasnik. Vlasništvo nekretnine, tijekom razdoblja čekanja na odobrenje,je dokumentirano u kupoprodajnom ugovoru. Ako se odlučite na kupnju kao privatna osoba a dolazite iz države koja nije članica EU, a Hrvatska i Vaša država imaju sklopljen sporazum o uzajamnosti, Sea homes u suradnji s odvjetničkim uredom će Vam pomoći u cjelokupnom procesu, od zahtjeva za odobrenjem do uknjižbe prava vlasništva.

Osnivanje trgovačkog društva radi kupnje nekretnine

Stranim državljanima, izvan EU, koji u Republici Hrvatskoj imaju otvorenu tvrtku, nije potrebna suglasnost Ministarstva, te oni mogu na ime tvrtke kupovati nekretnine u Republici Hrvatskoj. Državljani zemalja izvan EU, a posebno državljani zemalja koje nemaju sklopljen sporazum o uzajamnosti s Republikom Hrvatskom, odlučuju se na kupnju nekretnina na tvrtku. Osnivanje tvrtke je proces je koji traje najviše 14 dana. Sea Homes Vam nudi cjelokupnu uslugu osnivanja tvrtke, što uključuje: registraciju tvrtke kod Trgovačkog Suda, ishodovanje NKD broja, preporuku za knjigovođu, pomoć pri otvaranju računa tvrtke u banci.
 

Uspostavljanje lokalnih bankovnih računa

Otvaranje lokalnog bankovnog računa je važno, radi uštede pri konverziji i prijenosu novca kod isplate kupoprodajne cijene.Uz našu pomoć nećete čekati red u banci!

Porez i registracije vlasništva

Kao dio procesa kupnje treba podnijeti prijavu poreza na promet nekretninama kao i zahtjev za promjenu vlasništva, Sea Homes podnosi iste u ime kupaca.

Agencija za svoj rad naplaćuje posredničku proviziju.

Provizija se naplaćuje u postocima od ukupnog postignutog iznosa kupoprodajne cijene.
Najniža ukupna provizija za posredovanje: 4%

PRODAJA: Provizija za posredovanje prilikom prodaje (naplaćuje se od prodavatelja) 2-6% ali ne manje od 7.000,00 KN.
KUPNJA: Provizija za posredovanje prilikom kupnje (naplaćuje se od kupca) 2-6% ali ne manje od 7.000,00 KN.
PDV nije uključen u cijenu.
Hrvatska je uzbudljivo mjesto kako za odmor tako i za dugoročna ulaganja u nekretnine. Makarska, Trogirska ili Šibenska rivijera nude mnogo mogućnosti ako razmišljate o kupnji stana, kupnji kuće ili kupnji zemljišta. Ukoliko samo želite provesti nezaboravan odmor, agencija za nekretnine Sea homes Vam može preporučiti osim smještaja u apartmanima visoke kategorije i smještaj u luksuznim vilama.